Tid for å leve – tid for å dø

Av Unni Ranheim

I Tid for å leve – tid for å dø møter vi Klara. Klara skal dø. Hun vet det og alle rundt henne vet det. Ærlighet og åpenhet rundt sykdommen gjør datteren hennes på ti år trygg. Boken tar opp mange viktige eksistensielle temaer som verdighet, håp, åndelighet, om å være redd, om å dø hjemme, om å få lov til å dø, om å møte en døende med åpent sinn, om forsoning og mye mer.

 

 

 

 

ISBN nr. 978-82-995508- 3-1
Utgitt: 2006
Ill. Julie Chr. Bolstad
Design: Geir Esben Østbye
Om forfatteren
Bokomtale

I Tid for å leve – tid for å dø møter vi Klara. Klara skal dø. Hun vet det og alle rundt henne vet det. Ærlighet og åpenhet rundt sykdommen gjør datteren hennes på ti år trygg. Boken tar opp mange viktige eksistensielle temaer som verdighet, håp, åndelighet, om å være redd, om å dø hjemme, om å få lov til å dø, om å møte en døende med åpent sinn, om forsoning og mye mer. Boken er vakkert illustrert med enkle, men kraftfulle strektegninger.

Les her hva bokanmelder Inger Frogg Jørgensen skriver i sin anmeldelse i bladet Sykepleiens desembernummer i fjor av boken. «Det er en ting vi har felles. Vi vet at vi og våre engang skal dø. Slik sett blir dette en bok som uunngåelig angår oss alle.»

Og som svar på spørsmålet om hvilken bok hun synes er verdt å lese i flommen av bøker, svarer hun: – Tid for å leve – tid for å dø!